Avocat Servicii Informatii utile Contact Avocat Romania HOME
HOME
Avocatul dvs din Romania
Cabinetul nostru de Avocat ofera clientilor consultanta juridica, reprezentare in litigii in Romania, la preturi extrem de rezonabile:
 • Divort, pensie de intretinere, stabilire si tagaduire paternitate, custodie, dreptul familiei
 • Infiintari si modificari firme, notificari, litigii comerciale, redactare documente, negociere contracte
 • Alte litigii civile si penale, proprietate intelectuala

  Contact email: [click]

 • GALERIE
 • BLOG
 • REVISTA CABINET MAGDALENA POPEANGA

  Harta sediu Google Maps

 • Articole de interes
  Somatia de plata
  Loviri si alte violente
  Paternitate
  Dispute Internet

  Raspunsuri la intrebari
  Cabinetul nostru a sintetizat cele mai frecvente intrebari, iata cateva raspunsuri cu caracter general:

  Dreptul familiei
  Drept civil
  Cetatenie, acte
  Protectie programe calculator

  Stabilirea paternitatii aduce nu numai obligatii ci si drepturi tatalui  Ai nevoie de stabilirea paternitatii?
  Daca citesti aceste randuri te afli cu siguranta in una dintre cele doua categorii: fie ai intrat pe aceasta pagina din intamplare si ti se pare un subiect interesant, fie esti chiar implicat/a in solutionarea unei probleme privind paternitatea.

  Indiferent cum ai ajuns aici (o aventura de o noapte, o relatie serioasa de 5 ani,…) este clar ca ai nevoie de un specialist pentru a-ti clarifica anumite probleme.

  Cabinetul nostru de avocat, Magdalena Popeanga, iti ofera prin intermediul acestor pagini dar si prin intermediul formularului de contact aflat aici [click], informatii despre paternitate, moduri de stabilire, tagaduire, recunoastere,…


  Stabilirea paternitatii - Ce trebuie sa stii
  Daca esti casatorit, se prezuma ca orice copil nascut de sotia ta, este si copilul tau. La fel si pentru doamne, orice copil nascut de o femeie casatorita se prezuma a fi copilul sotului ei, daca a fost conceput in timpul casatoriei sau daca fiind conceput inainte de casatoriei, copilul s-a nascut in timpul acesteia.

  Poti rasturna aceasta prezumtie, prin intermediul unui proces, dar numai intr-un termen limitat, calculat de la nasterea copilului, respectiv de la data cand sotul mamei a cunoscut nasterea acestuia.
  Daca nu esti casatorit, poti recunoaste de buna voie copilul, printr-o declaratie la Serviciul de stare civila competent.

  Daca ai dubii privind paternitatea unui copil (fie ca esti mama acestuia, fie ca esti presupusul tatal) poti rezolva aceasta situatie prin efectuarea testelor de paternitate, in cadrul Institutului de Medicina Legala.
  Ai nevoie de un avocat care sa te sprijine in demersurile tale si sa te asiste/reprezinte in fata instantei de judecata atunci cand fie doresti ca un copil ce presupui ca este al tau sa faca parte din viata ta, fie doresti stabilirea paternitatii copilului tau, cand tatal refuza aceasta recunoastere copilului sau.

  Pentru admiterea actiunii in stabilirea paternitatii trebuie sa se dovedeasca: nasterea copilului, relatiile intime in timpul conceptiei dintre pretinsul tata si mama, precum si faptul ca din aceste relatii a rezultat copilul.
  Dovada paternitatii se face prin orice mijloc de proba: martori, inscrisuri, marturii, prezumtii.
  Un rol deosebit il reprezinta expertiza medico-judiciara, care, desi ca proba pozitiva, are caracter relativ, ca proba negativa, are caracter absolut – dand in acest fel un raspuns categoric, in sensul ca cel adus in fata justitiei nu este tatal copilului.


  Interesul stabilirii paternitatii
  Ce avantaje aduce stabilirea paternitatii:
 • copilul va avea trecut numele tatalui pe actele de stare civila, in locul unei liniute
 • copilul poate beneficia de pensie de intretinere de la parintele fata de care s-a stabilit paternitatea daca se solicita acest lucru in instanta
 • tatal poate beneficia de prezenta copilului, de program de vizitare in cazul in care mama ii refuza contactul cu acest copil
 • in anumite situatii, tatal fata de care s-a stabilit paternitatea poate solicita si obtine incredintarea copilului

  Stabilirea paternitatii aduce astfel nu numai obligatii dar si drepturi ale tatalui, drepturi de care nu s-ar bucura in lipsa stabilirii acesteia.

  Pe de o parte pentru ca o mama care da nastere unui copil nerecunoscut de catre tata, sau fata de care nu s-a stabilit recunoasterea, este considerata a avea “in exclusivitate” drepturile si responsabilitatile parintesti, in timp ce tatal apare ca si un strain fata de acest copil.

  Pe de alta parte, din momentul stabilirii paternitatii copilului din afara casatoriei, drepturile si responsabilitatile revin in mod egal atat tatalui cat si mamei.

  Alte informatii legate de acest subiect gasiti aici: Tagaduirea paternitatii  Daca sunteti interesat(a) in initierea demersurilor in acest sens, va asteptam cu:

 • un email in care sa va detaliati pe scurt situatia: avocat@avocatromania.ro
 • sau un mesaj, utilizand formularul nostru online de contact: CONTACT
 • telefon, pentru programari: (+4) 0722.811.665
 • fax, pentru transmitere documente: (+4) 031.412.51.30 • Home | Avocat Romania | Servicii | Servicii firme | Dreptul Familiei | Intreaba avocatul

  Copyright © av. Magdalena Popeanga
  TemplateWorkz
  home contact submit read more read more read more read more read more


  Cabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
  Baroul Bucuresti

  str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
  Bucuresti, sect. 3
  Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
  Email: avocat@avocatromania.ro
  Harta Cabinet


  www.AvocatRomania.ro

  Website administrat de
  ALIOTH SOFTWARE


  1 user online